Razrezan papir

Ne mečite vseh dokumentov v koš za smeti!

V današnji dobi dobivamo veliko takšnih in drugačnih dokumentov. Veliko ljudi neuporabne dokumente meče v koš za smeti. Vendar ste prepričani, da je to dobra izbira? Kaj pa, če pridejo pomembni podatki v napačne roke? Brez skrbi, za to obstajajo uničevalniki.

Varnost – Velikost razreza po standardu DIN 66399

Uničevalniki dokumentov znamke Dahle imajo pet velikosti razrezov:

  • P-2 – Trakovi širine 4-6mm, srednja stopnja varnosti. Opozorilo: Koš se napolni hitreje kot pri razrezu na koščke!
  • P-3 – 5x50mm – Varno in učinkovito z manjšim volumnom odpadkov.
  • P-4 – 4x40mm – Priporočena raven varnosti. Najboljše razmerje varnosti, cene in praznjenje koša.
  • P-5 – 2x15mm – Posebej visoka zaščita pred ponovno uporabo uničenih podatkov.
  • P-7 – A4 list papirja razreže na 13 270 delcev. Uničevanje TOP SECRET dokumentov.

Uničevalniki dokumentov ShredMATIC

Uničevalniki ShredMATIC® so priročen način za hitro in enostavno uničevanje kupov papirja. Papir samo vstavite v pladenj in avtomatski podajalnik bo poskrbel za ostalo.

Ti uničevalniki z varnostno stopnjo P-4 so plod nemškega inženirstva in so zasnovani za zanesljivost, delujejo brez olja in vsebujejo zaščito pred zagozditvijo papirja. Hitreje. Varneje. Tišje.

Uničevalnik dokumentov ShredMATIC 300

Ta uničevalnik dokumentov z avtomatskim zajemom papirja in varnostno stopnjo P-4 uničuje CD/DVD-je ter papirne sponke, ima stabilno ohišje iz nelomljive plastike, praktično avtomatsko funkcijo vklopa in izklopa s fotocelico, ročno podajanje papirja in funkcijo vzvratnega delovanja, avtomatski izklop motorja, prikaz polnosti koša in izvlečni koš, 4 kolesa za lažje prestavljanje ter varčuje z energijo.

Dahle Uničevalnik dokumentov ShredMATIC 90

Ta uničevalnik z varnostno stopnjo P-4 ima priročno avtomatsko funkcijo vrtenja nazaj, s čimer očisti odprtino, če vanjo vstavimo preveč papirja in avtomatski izklop motorja, če je koš poln ali so vrata uničevalnika odprta. Za svoje delovanje ne potrebuje oljenja, deluje pa 60 minut.

Narejen je iz stabilnega ohišja iz nelomljive plastike, ima še praktično avtomatsko funkcijo vklopa in izklopa s fotocelico, elektronski prikaz polnosti koša, avtomatski podajalnik za do 90 listov papirja, štiri kolesa za lažje prestavljanje in izvlečni koš.

Dahle Uničevalnik dokumentov ShredMATIC 150

Ta uničevalnik z varnostno stopnjo P-4 ima zaščito pred pregrevanjem s svetlobnim opozorilom, za svoje delovanje ne potrebuje oljenja in uničuje tudi kreditne kartice.

Narejen je iz stabilnega ohišja iz nelomljive plastike, ima še praktično avtomatsko funkcijo vklopa in izklopa s fotocelico, priročno avtomatsko funkcijo vrtenja nazaj, ki očisti odprtino, če vanjo vstavite preveč papirja, avtomatski izklop motorja, če je koš poln ali so vrata uničevalnika odprta, elektronski prikaz polnosti koša, avtomatski podajalnik za do 150 listov papirja, štiri kolesa za lažje prestavljanje in izvlečni koš.

Ni nujno, da se odločite za nakup uničevalnika, pomembno pa je, da veste, da ne sodi vsak dokument v koš za smeti in da je pri teh občutljivih dokumentih treba pomisliti na ustrezno uničevanje.

Scroll to Top