nOVICE

Za naše stranke pišemo tudi novice z uporabnimi nasveti.

 • S tiskalnikom lažje izdelaš letnik
  on 21 septembra, 2022

  Foto: Asawin_Klabma iz iStockFoto: Asawin_Klabma iz iStockŠolsko leto je v polnem zagonu, študijsko pa se počasi začenja. To pomeni, da rabiš nekaj, kar ti bo pomagalo čim bolj enostavno »zlesti« na naslednjo raven. Prvi način je učenje, drugi organizacija, tretji pridnost in tako dalje. Ampak vse prekaša način, ki ga poznajo le redki. To je tiskalnik. Kako ti bo tiskalnik pomagal Prispevek S tiskalnikom lažje izdelaš letnik izvira s portala Student.si.

 • Kako projektorji pomagajo pri učenju?
  on 31 avgusta, 2022

  Foto: jarmoluk iz PixabayFoto: jarmoluk iz PixabayZelene table s kredo so s pojavom projektorjev v učilnici skorajda stvar preteklosti. Namesto pisanja zapiskov na tablo lahko učitelji s projektorji kot učno orodje uporabljajo predstavitve PowerPoint, slike in celo filme. Tako učitelji kot učenci menijo, da so projektorji koristne naprave v učilnici. Enostavnejše pisanje zapiskov Projektorji učiteljem omogočajo, da za razred pripravijo predstavitve Prispevek Kako projektorji pomagajo pri učenju? izvira s portala Student.si.

 • Projektor ali televizija? Kaj izbrati za domači kino?
  on 10 junija, 2022

  Mnogi sanjajo o domači kinodvorani, v katero bi povabili prijatelje in znance. Za domači kino bi se odločili, če bi imeli na voljo televizor ali projektor. Katerega od teh bi izbral za svojo zasebno kinodvorano? V prispevku najdeš primerjave med obema elementoma v petih glavnih kategorijah, ki ti bodo dale odgovor na večno vprašanje: projektor Prispevek Projektor ali televizija? Kaj izbrati za domači kino? izvira s portala Student.si.

 • Vsestranskost multifunkcijskih naprav je glavna prednost
  on 27 maja, 2022

  Multifunkcijske naprave so najbolj enostaven trik za zmanjšanje količine naprav, ki jih imamo v pisarnah in na delovnih mestih. Tiskanje, kopiranje, faksiranje in skeniranje še nikoli ni bilo tako enostavno. Multifunkcijske naprave so tiste, ki olajšajo delo z možnostjo opravljanja več opravil hkrati, kar pove že samo ime. Da pa bo nakup in izbira te Prispevek Vsestranskost multifunkcijskih naprav je glavna prednost izvira s portala Student.si.

 • Ne meči vseh dokumentov v koš za smeti!
  on 15 aprila, 2022

  V današnji dobi dobivamo veliko takšnih in drugačnih dokumentov. Veliko ljudi neuporabne dokumente meče v koš za smeti. Vendar si prepričan, da je to dobra izbira? Kaj pa, če pridejo pomembni podatki v napačne roke? Brez skrbi, za to obstajajo uničevalniki. Varnost – Velikost razreza po standardu DIN 66399 Uničevalniki dokumentov znamke Dahle imajo pet Prispevek Ne meči vseh dokumentov v koš za smeti! izvira s portala Student.si.

 • Kakšen tiskalnik rabim za delo in študij od doma v času koronavirusa?
  on 3 maja, 2021

  Foto: OpenClipart-Vectors iz PixabayFoto: OpenClipart-Vectors iz PixabayKo so vse tiskalnice zaprte in je tiskanje dokumentov močno oteženo, je pametno iti v nakup tiskalnika. Ker pa vemo, da si želiš lastiti najboljši možen tiskalnik za lastno uporabo, smo pri strokovnjakih preverili kakšen tiskalnik potrebuješ. Bo dovolj osnovni tiskalnik ali boste orali razmisliti o nekoliko bolj sposobnih tiskalnikih, ki omogočajo dodatne funkcije. Za Prispevek Kakšen tiskalnik rabim za delo in študij od doma v času koronavirusa? izvira s portala Student.si.

 • Je smiselno imeti tiskalnik za delo in študij od doma v času koronavirusa?
  on 26 aprila, 2021

  Foto: andreas160578 iz PixabayFoto: andreas160578 iz PixabayV času koronavirusa se pogosto znajdemo v zagati, ko nujno potrebujemo natisnjen dokument ali kakšno kopijo. Vse je zaprto in iskanje tiskalnice bo od nas zahtevalo veliko več organiziranosti, časa, truda in volje, če bi preprosto imeli tiskalnik doma. Pa bi se nam sploh izplačalo doma imeti tiskalnik? Preverili smo prednosti in slabosti lastnega tiskalnika. Prispevek Je smiselno imeti tiskalnik za delo in študij od doma v času koronavirusa? izvira s portala Student.si.

 • Raziskave kažejo, da je branje s papirja bolj učinkovito kot branje z ekrana
  on 20 aprila, 2021

  V zadnjih letih se naše oči privajajo na branje z ekrana, kar nadomešča klasično branje z listov papirja. Tisti, ki še berejo s papirja veljajo za dinozavre, obenem pa postajajo vedno bolj zaželeni, ker so stik s preteklostjo in preprostejšimi časi. Najnovejše raziskave pa dokazujejo tudi to, da je branje s papirja bolj učinkovito kot Prispevek Raziskave kažejo, da je branje s papirja bolj učinkovito kot branje z ekrana izvira s portala Student.si.

 • Kamere za kombiniran pouk na daljavo
  on 24 marca, 2021

  Veliko smo že pisali o prednostih interaktivnih zaslonov na dotik, predvsem v času trenutne faze pandemije, ko moramo v šolah uspešno voditi kombiniran pouk. Te je možno še dopolniti s številnimi dodatki, med katerimi najdemo tudi soundbar zvočnike, konferenčne sisteme in naprednejše video kamere. Tokrat bomo pozornost namenili slednjim. Kot se spodobi za pametno rešitev, Prispevek Kamere za kombiniran pouk na daljavo izvira s portala Student.si.

 • Kako uspešno voditi kombinirani pouk v času covida-19?
  on 22 februarja, 2021

  Foto: Tumisu iz PixabayFoto: Tumisu iz PixabayStatistike okužb kažejo, da se bodo ukrepi, povezani s pandemijo, kmalu začeli sproščati. V šolstvu to pomeni prehod na kombiniran pouk, ki vključuje učitelja in nekaj učencev v razredu, ostale pa na daljavo. To predstavlja številnim izobraževalcem težavo, saj učitelji pogosto niso zmožni osredotočanja na obe skupini učencev. Tako se (kot nam povejo študentje) prevečkrat Prispevek Kako uspešno voditi kombinirani pouk v času covida-19? izvira s portala Student.si.